Perfect Care

Μικρές συμβουλές για την άμμο υγιεινής της γάτας σας!

Οι γάτες, από τη φύση τους, φροντίζουν για την υγιεινή τους. Όταν ζούν ελεύθερες, συνηθίζουν να θάβουν τα περιττώματά τους, με σκοπό να τα κρύψουν. Στην οικογένεια σας, στην πραγματικότητα “συμβιβάζονται” με την άμμο υγιεινής που τους προσφέρεται.

Εσείς, ως συνηδειτοποιημένος κηδεμόνας πρέπει να αναζητάτε πάντα το καλύτερο και μεις θα σας βοηθήσουμε σε αυτό. Στην πραγματικότητα οι επιλογές σας στην ποιότητα των προϊόντων Perfect Care είναι εύκολες.

Άμμος σε κόκκους ή Κρυσταλλική;
Το κλασικό είδος άμμου σε κόκκους είναι φτιαγμένο από μπετονίτη άργιλο (αυτοσυγκολλούμενη άμμος), οι κόκκοι της οποίας κολλάνε μεταξύ τους και επιτρέπουν την πιο εύκολη αφαίρεση των ακαθαρσιών. Ο μπεντονίτης, προέρχεται από την επεξεργασία ηφαιστεικής στάχτης, ισχυρό καθαριστικό και αποτοξινωτικό στοιχείο. Ενώνεται όταν έρχεται σε επαφή με υγρά. Διευκολύνεται έτσι ο καθαρισμός από τους σβόλους της άμμου που σχηματίζονται σε επίπεδη και στερεή σύσταση. Όπως αναφέραμε πιο πάνω, στις γάτες αρέσει να θάβουν μέσα στην άμμο τα «απομεινάρια» τους. Γι’ αυτό προσθέστε αρκετή μέσα στην τουαλέτα, ώστε η γάτα σας να μπορεί να σκαλίζει άνετα. Εάν τα περιττώματα και τα ούρα δεν κολλάνε στον πάτο, τότε και ο καθαρισμός της τουαλέτας από εσάς γίνεται ευκολότερος!

Εάν η γάτα σας ξεκινήσει ξαφνικά, να καταπίνει την άμμο, πρέπει να επισκεφτείτε έναν κτηνίατρο, καθώς αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα αναιμίας. Σε αυτήν την περίπτωση, προσπαθεί να πάρει τον απαραίτητο σίδηρο. Για τις γάτες με αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα, ή απλή ευαισθησία στη σκόνη, επιλέξτε άμμο Perfect Care χωρίς πολύ σκόνη (low dust)

Κρυσταλλική. Λόγω της πορώδους δομής της απορροφά οσμές και ποσότητα υγρασίας σχεδόν ίση με το βάρος της, με πολύ γοργό ρυθμό. Τα πυριτικά άλατα είναι πολύ αποδοτικά, σχεδόν χωρίς σκόνη.

Σκεφτείτε λοιπόν πρώτα τι προτιμάτε για το σπίτι σας. Αν σας ενοχλούν οι οσμές είναι προτιμότερο να διαλέξετε άμμο σε κόκκους. Όποια όμως και να είναι η δική σας προτίμηση, η γάτα είναι αυτή που θα κάνει την τελική επιλογή. Το πιο σημαντικό είναι να ικανοποιείται η ίδια. Η σημασία της καθαριότητας είναι τεράστια. Σας προτείνουμε να αφαιρείτε καθημερινά ό,τι αφήνει η γάτα σας και να καθαρίζετε προσεκτικά ολόκληρο το δοχείο μια φορά την εβδομάδα.

Όταν αγοράζεται άμμο για γάτα, από το pet shop, χρειάζεται και η προμήθεια αντίστοιχων απαραίτητων αξεσουάρ, όπως φτυαράκι και χαλάκι. Με το πρώτο απομακρύνεται η άμμος γάτας, σε καθημερινή βάση για να παραμένει η τουαλέτα καθαρή, ενώ με το χαλάκι εξασφαλίζουμε ότι δε θα σκορπιστεί μέσα στο σπίτι η άμμος που έχει απομείνει στις πατούσες της γάτας. Αυτές καθαρίζονται από τις ραβδώσεις που υπάρχουν στο χαλάκι.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό η άμμος που επιλέξετε να είναι καλής ποιότητας, απορροφητική, αντιβακτηριδιακή για να μην αναπτύσσονται μικρόβια και να φυλακίζει τις οσμές. Υπάρχουν ακόμα και άμμοι με διάφορα αρώματα δείτε εδώ ολόκληρη τη γκάμα.

Το κυριότερο απ΄όλα είναι η υγεία και η ευχαρίστηση του αγαπημένου σας κατοικιδίου. Μεριμνήστε για την υγιεινή του και θυμηθείτε πως η γάτα σας δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από αυτό που επιθυμεί…

Μετάβαση στο περιεχόμενο