Perfect Care

Θέλω να κάνω μπάνιο το σκύλο μου…

Για τους μικρούς μας φίλους και ιδίως τα σκυλάκια μας, το μπάνιο μπορεί να γίνει ένας εφιάλτης! Δυστυχώς, η περιποίηση τους είναι ένα αναγκαίο «κακό» αφού ελαχιστοποιεί την τριχόπτωση, τις πιθανότητες μόλυνσης, τις αλλεργίες, κρατά το δέρμα τους υγιές, και ελαχιστοποιεί την εξάπλωση της βρωμιάς και των μικροβίων σ’ όλο το σπίτι.

Ο σκύλος όχι μόνο δεν πηδά από την χαρά του αλλά κρύβεται στη θέα της πετσέτας του ή του σαμπουάν του.. Εσείς ψάχνετε λύση και μεις θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε:

Καταρχήν, επιλέξτε τη θερμοκρασία του νερού. Προσέξτε να μην είναι ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζεστό, απλά χλιαρό. Ακουμπήστε το χέρι σας στο νερό για να αντιληφθείτε την θερμοκρασία του. Για να μουσκέψετε το σκύλο σας, χρησιμοποιείστε το τηλέφωνο της ντουζιέρας. Εάν ο ήχος του, είναι δυνατός μπορεί να τρομάξει το σκυλάκι σας. Επιλέξτε μια σκάλα στο ντους που δεν κάνει θόρυβο, και δεν έχει πολύ πίεση αλλά να αφήνει το νερό να ρέει άφθονο. Μια συμβουλή που σίγουρα θα σας βοηθήσει, είναι να χρησιμοποιείτε το άλλο σας χέρι και να ρίχνετε με την χούφτα σας νεράκι απαλά όπου νομίζετε ότι χρειάζεται χωρίς να νιώθει ο σκύλος σας την απειλή του ντους. Ιδίως στο κεφάλι του που δεν ανέχεται συνήθως τίποτα!

Επιλέξτε σωστά το σαμπουάν του
Δυστυχώς πολλοί κηδεμόνες μικρών ζώων χρησιμοποιούν το δικό τους σαμπουάν για τον σκύλο τους. Αγνοούν ότι το δέρμα του σκύλου έχει διαφορετική ισορροπία pH από το δικό μας. Αυτό είναι μια πολύ λανθασμένη συνήθεια. Η σειρά της Perfect Care είναι πλήρης και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα της το κατάλληλο σαμπουάν για τον σκύλο σας. Δείτε όλη τη σειρά εδώ

Να εφαρμόσετε το σαμπουάν σε ολόκληρο το τρίχωμα του σκύλου, να το αφήσετε για λίγα λεπτά και έπειτα να το ξεβγάλετε. Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ με το σαμπουάν, επιμείνετε στα δύσκολα σημεία όπως είναι τα πόδια, οπίσθια, ουρά κ.α., και στη συνέχεια ξεβγάλτε. Μπορείτε να καθαρίσετε τα μάτια του χρησιμοποιώντας και τα μαντηλάκια της Perfect Care. Ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό ώστε να μην μείνει ίχνος σαπουνάδας στο τρίχωμά του.

Bεβαιωθείτε ότι έχετε δίπλα σας την πετσέτα του. Προσπαθήστε να κάνετε μικρές κινήσεις και να του μιλάτε. Eαν ανέχεται το σεσουάρ μαλλιών στεγνώστε τον. Προσοχή στον θερμό αέρα, να έχετε πάντα το χέρι σας ως σύμβουλο για να μην τραυματίσετε άθελα σας το σκυλάκι σας.

Ο κτηνίατρός σας θα σας εξηγήσει τί ακριβώς και κάθε πότε πρέπει να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας.

Προσπαθήστε να κάνετε την περιποίηση του σκύλου σας μια ευχάριστη και διασκεδαστική διαδικασία. Εμείς θα σας βοηθήσουμε σε αυτό!

Μετάβαση στο περιεχόμενο